2009-08-11

Egyszer fent, egyszer lent...

Az élet folyamatosan tanítgat. Ismerem a szólást, értem, el is ismerem, és mégis... az elmúlt pár hónap történései valahogy egy másik szinten vésték belém ezt az alapvető ideát... hogy bármi rossz is ér, azt jó fogja követni, de az sem tart örökké, mert az inga leng, átlendül, és jön megint a 'ki kell bírni' időszak, az összeszorított fogak időszaka, a küzdelemé, az erőfeszítéseké, és a titkon elsírt könnyeké... hogy aztán megint jöjjön az öröm és élvezhető legyen a munka jutalma, az elismerés, a pihenés, minden ami jó. Egyszer fent, egyszer lent... ilyen az élet.

És ez így van rendjén. Kikerülném én a rosszat ha tehetném - de utólag látom mire kellett, és akkor már jó. Csak át kell vinni az akadályokat.

-------------------------------------------------------------

Once up, once down...

Life teaches me continually. I knew the saying that is in the title, I understood it and accepted it always... but the events of these past few months carved this truth into me on a level far deeper than before... that whatever bad thing happens to me it will inevitably be followed by a good one; and it will not last forever either, for the pendulum sways again, it goes from one side to the other always, and the time comes again when it must be endured, the time of the squezed fists, and struggles and endeavors - and the time of the secretly cried tears too. And after this it is again the happiness, enjoying the results of the hard work, the acknowledgements and the rest. Once up, once down - life goes on.

And it is right this way. I would avoid the bad part if I could - but afterwards I always see what it taught to me and what good it brought about. Just... just one must take all the hurdles.

.

Nincsenek megjegyzések: