2008-12-04

Blogger-e vagy?

Lejáratja-e Gyurcsány Ferenc a blogger szót azzal, hogy kiadatta az ún. blogkönyvét? Előre jelzem, nem olvastam, és nem is fogom az említett könyvet, olcsó és üres propagandaszart sosem állt szándékomban a kezembe venni, egyik oldalról sem.

De a kérdés az nem ez. Bloggernek nevezhető-e az, aki nyilvánvalóan nem maga írja a blogot, aki nyilvánvalóan PR-tevékenységre használja azt, aki nyilvánvalóan csak pártkatonákat enged bele kommentelni, akinek nyilvánvalóan nincs ideje sem blogolni, hiszen basszus ő a miniszterelnök, az én pénzemből ne is blogoljon, hanem vezesse az országot sokkal jobban, mint eddig, vagy tűnjön el a balfenéken, és magánemberként blogolhat szíve kedvére. Nem járatja-e le a teljes blogoszférát azzal a nyíltan propagandaizével, amit ő blognak nevez?

Szerintem nem lehet blog az, amit egy pártgépezet működtet egy miniszterelnök segge alá tolva, és általa legjobb esetben 'átnézve' és szignálva. Nem blogger az, aki nem maga írja a posztokat és nem azért, mert le akarja őket írni, hanem mert ez olyan kúl PR dolog és haladni kell a korral.

Én személy szerint rühellem, hogy bloggernek meri magát nevezni. Engem (is) tesz kevesebbé ezzel, mert egy olyan kategóriába akar belefurakodni erővel (a gépezettel a háta mögött), ahol nem lenne semmi keresnivalója. Mert őszintétlen, mert erőltetett, mert hazug.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Bosszantóan igazad van. Az utóbbi időben,ha valahol szóbakerült a blogolás, előfordult, hogy megemlítettem, hogy hát miszerint tulajdonképpen és bocs de nekem is van, és én is szoktam, és néznek rám mint valami hülyére. Legtöbbször okkal. Mert leginkább azokat ismerik melyek ömlenek a nyakukba mint a fos, már ha egyáltalán odakoppintanak. Szerintem a Gy. látogatottsága meg sem közelíti egy egy divatos blog közönségének számait, éppen ezért kell még könyv formában is megjelentetni. Na most jól megmondtam ugye....? De minek...? insz.

Walaki írta...

http://mesekrolam.blogspot.com/

Remélem, igazi blogger leszek. :-)

ezkriszti írta...

Ha nem ír blogot, márpedig aligha ír, akkor nem blogger. Azt nem értem kik olvassák és minek! Eszembe nem jutna arra járni, politikai nézeteimtől függetlenül.

egy ember írta...

Ebben az a gáz, hogy én szégyellném, ha miniszterelnök lennék. Úgy tűnik, bloggernek lenni "trendi"... (Sic...)