2008-07-27

Völgy



Életemben először voltam a Völgyben, azon a hepeningen, ami régebben Művészeti Fesztivál néven futott. Most hallottam már Völgy fesztiválnak meg Kapolcsi fesztiválnak is, de azt hiszem, igazából tökmindegy a neve, mert az a lényeg, hogy másfél hátig a Balaton felvidék pár kis falujában zajlik az élet, koncertek, kézművesek, előadások, közönségtalálkozók, főzőverseny meg még ki tudja mi történik, és ezen jól lehet magamat érezni. Én Taliándörögdön voltam, ott is leginkább az Ősök Házában, ahol többnyire Szőke András házigazdaságával folynak a dolgok; meg kézműves dolgokat is láttam, és sétálgattam is kicsit. Nomeg találkoztam sok estiskolással, bevontak a főzőverseny zsürijébe, résztvettem egy előadás-workshop jellegű valamin a függőségekről, ahol jókat vitáztunk mindeféléről, és koncerteket is hallgattam. Méghozá jókat. Úgyhogy első völgyezésem nagyon tetszett, és máskor is fogok oda menni. Remélem, hiszen eddig is terveztem már, csak sosem jutottam el oda. Ezután azt hiszem nagyobb lelkesedéssel fogok rá készülni. :-)

8 megjegyzés:

Névtelen írta...

Remélem, fotóztál is:) Én meg a krisnásokat nézném meg már végre, hány éve készülök, de sohasem valósul meg. Na majd jövőre (el ne hidd, minden évben ezt mondom:)

Quicksilver írta...

Nem sokat fotóztam, inkább élveztem a dolgokat. De azért egy-két kép készült. :-)

A krisnások engem is érdekelnének, de oda se jutottam még el eddig soha.

ezkriszti írta...

Vááá. Szakácsverseny zsűrije.:-) Mások által főzött finomságokat kell gondolom komoly képpel kóstolni. Jól hangzik. Meg ez az egész Völgyezés.
Örülök, hogy jól érezted magad.

Névtelen írta...

Akkor nosza, nézzük meg a fotókat:)

Quicksilver írta...

Lesznek majd képek, persze. Mihelyst kerítek rájuk valamennyi időt... :-)

Quicksilver írta...

A főzőversenyen bográcsban alkottak pulykaragu jellegű dolgokat, azokat kellett 'komoly képpel kóstolgatni'. De szerencsére minden csapat jókat főzött, így ha nehéz is volt győztest hirdetni, azért nem volt rossz dolog az egész.

A völgyezés annyira tetszett, hogy megyek is még, elvégre még egy hétig tart. :-)

vmistvan kukac hotmail.com írta...

én is voltam a völgyben, de mérsékelten tudtam élvezni... sokkal inkább szemlélődőnek kellett volna lennem, de én inkább a hedonista borfesztiválokat választottam, más balatoni településeken :)

Quicksilver írta...

Kinek mi az élvezetes... én se vetem meg a borfesztiválokat, de most ez jobb volt. :-)