2008-05-25

Picture of the Day


A webshots-on tartom az utazós-kirándulós képeimet – bár már elgondolkodtam, hogy mást kellene keresni, mert van bőven probléma vele, amióta egy képeslapos cég átvette az egészet – de most nem ez a lényeg. Nagyon elszaporodtak rajta az utóbbi időkben az ilyen-olyan összemérettetések, versenyek, tematikus pályázatok. Én a creative-challenge nevűre szoktam benevezni képeket, eddig sikertelenül. Cca. egy-két tucatnyi ember az, aki megnézi a képeimet, és ez úgy nagyjából meg is felel nekem, mert nem tudnék mit kezdeni azzal, ha százával ömlenének a dicsérő megjegyzések – bár biztosan jól esnének, ez kétségtelen – de nem tudnék ennyire válaszolni is. Na, most éppen az történt, hogy elkezdtek ömleni a gratuláló kommentek egy régebbi, szekszárdi képemre, én meg elkezdtem keresni, hogy ugyanmár miért is? Az még angolul sincs feliratozva, tekintve, hogy jószerivel csak a családnak tettem fel megnézni, aztán ott maradt. Nagy nehezen kiderítettem, hogy van egy ’Picture of the Day’ amiben témánként (utazás, home, garden, stb) kijelölnek egy-egy képet, ami felkerül a címlapra (meg van még ott pro shot POTD, meg Photo Walk, meg Creative Challenge winners). Tekintve, hogy én nem a címlapon szoktam bemenni, ez meg is lepett; amikor utoljára arra jártam, még csak egy darab POTD volt, ami többnyire a pro shots-ok közül lett kiválasztva. Mondjuk azt nem mondom, hogy nem örülök neki, de a kommentek többségének az üressége (’gratulálok a POTD-hez’) az már kevésbé örömteli. Hát… ez egy fotómegosztó, most mit csodálkozok.

Jó, persze, most visszaolvasva látom, hogy már megint fanyalgok, meg nem tudok semminek sem örülni... de, a potd-nek örülök. Tényleg. Mert szerintem is jó kép, nem érdemtelen az elismerése.

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

nekem a rózsaszirmokkal borított asztalod tetszik nagyon. amióta megláttam, az a mérce nálam, magamnak. hogy legalább olyan jó szögből tudjak fotózni, meg a témákat meglátni.

Quicksilver írta...

Milyen rózsás asztal...? Hol? >:-)

Névtelen írta...

most elbizonytalanítottál.
rózsaszirmok voltak szórva fehér terítős hosszú asztalra, kinn a szabadban, és végig poharak voltak.
úgy emlékeztem, te fényképezted.

Quicksilver írta...

Háát... szinte kizárt... szerintem emlékeznék rá. :-)

Névtelen írta...

akkor ezt nagyon mellénéztem.:)
a beállítás egyébként totál ez volt, mint ezen a képen, csak a többi volt más.:)