2008-04-18

A dugó érdeklődés hiányában elmaradt

Gyanítom a jó idő miatt az amúgy is félig ellógni szokásos pénteket most elég sokan teljesen ellógták és reggel kifelé mentek a telekre, bevásárlóközpontokba, Balatonra, vidéki rokonokhoz, akárhová; sokkal többen ültek biciklire vagy gyalogoltak mivel szép az idő, kellemesen süt a nap; amúgy is több fontos villamos járt mert találtak sztrájktörőket; jobban széthúzták az amúgy keskeny dugó-idősávot az emberek, azaz sokkal többen indultak el korábban; valamint most jártak a vonatok is, nem kevés ingázót elszállítva amerre lehetett – és ez mind együtt oda vezetett, hogy a várt mega-giga-teradugó, amivel a médiák (sic) fenyegettek, nemcsakhogy elmaradtak, de még az átlagos hétköznapinál is kisebb volt a forgalom sok helyen Bp.-n. Persze még az esti hátravan, de ez már érdekes. Hogy a BKV nem mindenható és pótolhatatlan, azazhogy az emberek így-úgy-amúgy meg tudják oldani a dolgukat tömegközlekedés nélkül is.

Csak azt nem tudom, ez innen vidékről miért érdekel engem...

3 megjegyzés:

Gyorgyi írta...

Azt azért hozzá kell tenni, hogy alkalmilag többféle megoldást lehet mindig találni, mint rendszeres esetekre. Valószínűleg sokan alkalmazták az "egye fene, a mai napot kihagyom" stratégiát, ami ugye napi szinten nem működne. Az viszont kiderül belőle, hogy fele ekkora káosz nem lenne Budapesten, ha nem sietnének munkába annyian. Vissza kellene állni az egy keresős családmodellre. A forgalomnak jót tenne.:-)

Quicksilver írta...

Nyilvánvaló, hogy alkalmilag működik ez, ezt én is jól tudom. A következtetésed már nem jó, mert azon háztartások száma, ahol a férj-feleség külön autóval megy dolgozni, szerintem elhanyagolhatóan kicsi.

Gyorgyi írta...

De talán többen használnák a tömegközlekedést, ha nem úgy szoronganának a járműveken, mint heringek a konzervdobozban. Szóval összességében mindenképpen kevesebben lennének úton reggelenként.