2008-08-19

Út

Azt hittem, ma még nem lesz tömeg meg dugó a városban (Bp.), fel tudok menni autóval, megnézni, körbejárni a Mesterségek Ünnepén. Hát nem sikerült. Egy órányi dugóban ücsörgés után már csak arra vártam, hogy hol tudok megfordulni, és hazajönni, azonnal, s nem érdekel se a fesztivál, se a boltok, ahová terveztem bemenni, se semmi más, ami jó lett volna... csak haza akarok menni, és lehetőleg egy jóideig nem látni-hallani-szagolni megint zsúfolt utcákat és utakat, hömpölygő embermasszát (lemmingek a metrólefolyóban, emlékszem vissza erre a novellára, illetve csak erre az egy kifejezésre belőle), hangzavart és bűzt. Kibuktam rendesen, időbe telt, míg egy pályapihenőben összekaptam magam, overload volt a javából. Rég volt ilyen utoljára, mostanra már azt hittem, 'kinőttem', ill. kezelem eléggé a világot ahhoz, hogy ne jöjjön elő. Ez van.

9 megjegyzés:

Névtelen írta...

Holnaptól (azaz mától) szinte egyáltalán nem lehet közlekedni a fővárosban, annyi minden le lesz zárva. Vagy gyalog menni, vagy otthon maradni jó:)

Töröltem az OV-s posztot és mentek vele a kommentek is. Szeretném elfelejteni a nézeteltérésünket, szeretem a blogodat és úgyis olvasom, ha akarod, ha nem. Van elég baj a világban, nem szabad még nekünk is rosszabbá tenni a hangulatunkat, a kapcsolatunkat. Nem értünk egyet mindenben, de nem is kell. El tudom fogadni, hogy te másképp látsz dolgokat.

Semmiről sem kell meggyőznünk egymást. Csak annyit kell tennünk, hogy tiszteletben tartjuk a másik véleményét. Senki sem ostoba azért, mert másképp gondolkodik, másképp vélekedik dolgokról, mint mi. Ettől persze még lehet ostoba, de nem ezért:)

Pax. És szeretettel várlak máskor is. Komolyan.

Névtelen írta...

én tegnap hajnalban még egy tök normális városból mentem el, ma délután meg amikor jöttem vissza, már az m7.-esen is gondjaim voltak, hogy ennyi hülye (picsa) nem lehet volánnál, aztán a hegyaljára érve már éreztem, hogy bár maradtam volna ott, ahol voltam, de még akkor sem esett le, hogy bazeg, augusztushúsz van, a népünnep, és ezért sok a nép. mindegy, hazaértem, szerencsére elvileg dolgom autóval csütörtök estig nem lesz.

szóval a hiba nem a te készülékedben van.

Quicksilver írta...

Sosem értettem, hogy a törléssel egyesek mi a fenét akarnak megvalósítani. Mintha attól bárki is elfelejtene bármit is. Hát én nem, jelzem, én akkor felejtek el dolgokat, ha azok megoldódtank, megbeszéltük, és nem akkor, ha törölték a fórumról, blogról, akárhonnan.

Quicksilver írta...

Én azt hittem, hogy délben, amikor mentem, még nem lesz túl sok ember, még lehet majd közlekedni, de nem lehetett már, volt, hogy fél óra alatt haladtam egy autóhossznyit. Iszonyat volt, pláne a déli hőségben, és még az autó se bírta, melegedett a hűtővíz vészesen, de szerencsére az kibírta végig.

Névtelen írta...

Nóra. Te leostobáztál engem, én nem teszem ugyanezt veled, nem mondom, hogy az EQ-d a nulla felé konvergál, pedig igaz lenne. Azt viszont mondom, hogy azért nehéz veled - legalábbis a virtuális világban - mert nincs humorérzéked. Akkor sem értenéd meg, hogy egy mondat VICCES, ha elrepdesne a fejed felett és odapottyintana egy poént.

Sajnállak emiatt, nehéz lehet. Tudod humor lehet akkor is egy mondatban, ha nem rakják tele szmájlival. Törölni meg azért törlök, mert nem szeretem, ha valaki ok nélkül odapiszkít a blogomba, csupán azért, mert nem ért meg valamit vagy félreért.

Te most sem fogadtad el a békülési szándékot, nekem meg nem annyira fontos a kapcsolatunk, hogy több szót vesztegessek rá.

Milyen érzés ilyesmiket olvasni a saját blogodban, a virtuális otthonodban? Nekem sem volt jó.

Ég veled.

Quicksilver írta...

Nézd Srí, én nem töröllek innen, mert amit művelsz, az téged minősít. Békülési szándék törléssel? Hát tudod, ez lehet, hogy neked elmegy, de nekem nem. Nekem ez hadüzenet, és ezt te adtad. Félreértéseket, nézeteltéréseken nem lehet törölni, azokat vagy megbeszélik, vagy megoldják, vagy megmaradnak. Ezt a nézeteltérést te konzerváltad a törléssel, én ezt tudomásul veszem, hogy te haragudni akarsz rám, és találtál erre egy indokot. Ennyi.

Névtelen írta...

Tényleg ennyire nehéz megérteni? Nem TÉGED töröltelek, hanem a politikai témájú posztot. Nincs szükség rá a blogomban, ha ilyen vitákat generál. Reménytelen vagy.

Írj gyorsan valamit, legyen tiéd az utolsó szó.

Quicksilver írta...

Hát persze. Csavargasd még egy kicsit a dolgot, hogy mint angyalfehér, sértett ártatlanság kerülj ki belőle, én elvállalom a gonosz blogromboló szerepét. De törölhetsz akármit, hogy aztán előadhasd akárhogyan, az én emlékezetem az a tényeket fogja megőrizni. Megvan ez a jó/rossz szokása.

Quicksilver írta...

Hát én aztán mondhatom, hogy részemről a beszéljük meg a dolgot lenne a megoldás, ha egyszer te ezt nagyívben leszarod, és itt nem válaszolsz, emilben nem válaszolsz, a blogodról kitörölsz, láthatóan tényleg nem érdekel, hogy más máshogyan látja a világot, és hogy a te törlésmániád nem mindenkinek az üdvözítő megoldás...