2008-11-24

Hírsaláta

1.
Némi derültséggel kezdtem el olvasni a cikket, ami szerint szépen magyarul mondva az államigazgatás egyes ágai egymást baszogatják, mert ilyenkor az ilyen kisemberben, mint én pl., azonnal felmerül az az egyébként teljesen jogos reakció, hogy a) megérdemlik és b) amíg egymással foglalkoznak, addig sem velem.
No persze a dolog ennél bonyolultabb, az ombudsmani hivatalok sokaságát elvileg azért állították fel, hogy valakit megvédjenek valakiktől, főleg mondjuk a kisembert a hivataloktól, így az, hogy az apeh mintegy büntetővizsgálgatja az ellene fellépő ombudsmanokat, az elvileg nekem rossz, mert ugyanaz az ombudsman legközelebb nem fog akadékoskodni, ha az apehtól valamit lát, márpedig tudjuk mind, hogy ma, Mo.-on az apeh gyakorlatilag a legnagyobb szivató és pénzpumpa szerepét játssza általában, azaz lenne benne bőven megrendszabályozni való. Tehát ha az apeh mintegy büntetni akarja az ombudsmanokat, az valahol nagyon nem jó, tudjuk jól, hogy a jelenlegi adójogszabályok dzsungelében hibát bárhol lehet találni, hisz így lett kitalálva, hogy ha már az adó nem folyik be, mert messze túl sok, akkor legalább büntetésekből éljen meg az állam, és az ő kis kullancsai.
No persze az apeh felháborodva tiltakozott, hogy képzelik ezt, hogy ő ilyent tenne, a kis ártatlanka... :-/

Ez volt a cikk:
http://index.hu/politika/belfold/ombn3831/

---------------------------------------------

2.
Megalakult a bloggerunió, akik a bloghu-n a saját hirdetési felületüket (cf kétpúpú teve) civil szervezetek, nonprofit szervezetek számára ajánlják fel. Ad 1. erre kíváncsi leszek, az önszerveződő közösségek szvsz az internet leghatalmasabb... na jó, ez túl nagyzoló, szóval az internet lehetőségeit a lehető legjobban használják fel; Ad 2. arra meg még kíváncsibb leszek, hogy mit lép erre a bloghu.

http://bloggerunio.blog.hu/

---------------------------------------------

3.
Kiírtak egy fotópályázatot, ami első látsára még csak gyanús, másodikra viszont már tök átverés; öt képet lehet beküldeni, 2500 Ft nevezési díjjal, és a nyeremény az, hogy beválogatnak egy könyvbe, amiért már csak 85000 Ft-ot kell fizetned, és kapsz 10 db tiszteletpéldányt belőle. Magyarán a plyázat szó lótúrót sem jelent, hanem a cég fotókönyvet csinál, amit te kifizetsz, plusz az ő hasznát is. De biztosan pályázatként flancosabban hangzik. :-)

[Dehogy linkelem be, (ennyire) nem vagyok megőrülve.]

----------------------------------------------

4.
Az erepublik-ot még meg kell nézem, de ígéretesnek tűnik:

http://www.erepublik.com/en

Nincsenek megjegyzések: