2008-11-04

Ehh...

Ehh... próbálkozhatok én napestig, akkor se lesz itt soha beszélgetés. Dobhatok fel bármilyen témát, reklámozhatom a blogot amennyire csak akarom, ez akkor sem arra való. Nem egy beszélgetős műfaj. Ez van. A francba.

10 megjegyzés:

Loxon írta...

Én azért szoktam olvasni a számomra érdekesebb posztjait, (örülök, hogy az indexes kálváriával kapcsolatosakat kitörölte), például érdekes volt az ausztrál poszt is, noha privátim nem túlzottan rajongok az ausztronéz bölcsességekért.

Az „ilyen nincs máshol...” is jó téma, de én ebben nem mindig csak rövidlátást vagy sovinizmust látok, hanem bizonyos helyek különleges erejét, genius loci-t (a kocsmától az óceánig). Ez nem annyira modern dolog azért, mint a turizmus. Ha azt mondaná valaki, hogy „olyan, mint a Tea-Kör nincs máshol”, akkor nem hinnék neki, de jólesne és talán igaz is volna.

Egy apró megjegyzés, talán a segítségére lehet: más blogokkal, szerzőkkel való párbeszéd (és kevesebb személyes sérelem tárgyalása) javíthat a recepción, ha ez fontos. Ma annyi blog van, nem lehet csodálkozni, ha nem pont a miénket olvassák vagy kommentálják a legtöbben, még akkor sem, ha tudjuk, hogy amit írunk, nem rossz.

Quicksilver írta...

Hogy olvassák, azt tudom... azért egy-egy visszajelzés szokott lenni, ami jó, meg örülök neki, meg izé... de - anélkül, hogy megint indexes dolgokba bonyolódnék - nekem a beszélgetés hiányzik, az interaktivitás. Ezért nem blogoltam régebben, hanem fórumoztam. Dehát az... az már nem megy. És biza hiányzik. Néha jobban, néha kevésbé... de hiányzik. Megyek én más blogokra is, kommentelgetek is néha, de a legtöbb helyen már van egy összeszokott közönség, én meg hamar feladom, ha nem talál visszhangra, amit írok.

A hely szelleme... igen, néhol van olyan is, és az valóban képes egyedivé tenni egy helyet. De ez azért jóval ritkább, mint ahányszor az ominózus mondat elhangzik.

Loxon írta...

Párbeszéd kapcsán nem is annyira a kommentálásra gondoltam, hanem a posztokban való „megszólításokra”. Pl. valaki írt egy posztot, erre az ember ír egy választ, vagy idéz stb.

Úgy tapasztaltam, hogy minden esetben saját magamnak kell kezdeményeznem a beszélgetést/interaktivitást, a saját helyemen. S ez így rendben is van, nem fáj.

(Ha valakit így sem lehet megszólítani: talán nincs is vele dolgom.)

Quicksilver írta...

Nem tudom, nekem ezek a trackback-linkek sosem működtek, pedig párszor próbálkoztam velük. Amúgy meg... nem, szerintem ez a blogforma ez nem a beszélgetésre való. Pár helyen alakul csak ki, ahol összejön egy olyan csapat, aki akar és tud is egymással beszélgetni. Itt, nálam nem teszi meg, az én hibám is, persze, túl sokat fórumtémázok, dehát mit csináljak, utálom, amikor befogják a számat, muszáj valahol kimondani, hogy de nagyon gyűlölöm őket ezért...

Névtelen írta...

Én szívesen olvasom ezt a blogot, és az sem zavar, hogy aláírásként használod a linket az e-mailekben. (Ha nem így használnád, talán nem is tudtam volna, hogy van blogod.)
Azt is elolvasom, amihez nem írok. Eddig visszafogtam magam, mert nem tudtam, hogy mennyire szereted olvasni a szövegemet, de most már tudom, hogy éppen ez hiányzik neked. :-)

Quicksilver írta...

András őszinte leszek, nem a te hozzászólásaid hiányoznak.

Loxon írta...

Technikai megj.: Trackback-linkek nekem sem működnek. Csak a sima poszton belüli linkekre céloztam.

No mindegy, nem akarok felcsapni valami fogadatlan tanácsadóvá. Sok sikert. Az ír posztoknak mindenesetre nagyon örültem.

Quicksilver írta...

Végülis tökmindegy, köszi a kedves szavakat, jólestek meg minden. A blog meg úgyis marad olyan, amilyen - meg én is.

Névtelen írta...

Loxon talán arra gondolt, hogy poszton belül konkrétan megszólítani egy ismerőst, akiről tudod,hogy olvassa a blogot, csak eddig lapult, mint az a bizonyos azon a bizonyos helyen.

Én például megszólítva éreztem magam a blogom "kedvencek" közötti feltüntetése által. Ha ez örömet okoz neked, akkor mostantól nem fogom vissza magam, ha gondolatom támad. :-)
Üdv:

nauphragus/maitai

Quicksilver írta...

Persze, gyere csak, örülök neki. Én nem vagyok nagy kezdeményező, nem is tudom, hogy állhatnék neki egy posztban megszólítani valakit... a posztjaim eléggé változatosak ugyan, de személyesek csak az indexes témáknál vannak, és ott is hiába szólítgatok meg valakit, ha csak olvasni akar. :-)