2008-11-16

Hát persze...

A fórumon olvastam, és hát... idetettem. tijja fakadt ki GiiTV-re emígyen:

"Létjogosultsága csak annak a látásmódnak van, amelyik kívül-belül olyan, mint a tied?"

Nagyon kibukott rajta, mert nagy, piros betűkkel kérdezte. Mintha nem tudná, hogy a leírt válasz 'nem' lesz, a valódi válasz meg, amit magában gondol az 'hát persze'.

Merthát lássuk be, vannak ilyen emberek, sőt nagyon sok ilyen ember van, mégsőtebb az emberek többsége ilyen... és ha nagyon-nagyon halkan még továbbgondolom, akkor mindenki ilyen, magamat is beleértve... ettől olyan a világ, amilyen. Türelmetlen. Intoleráns. Versengő. Sarkító. Szavakban elvesző. Stb. GiiTV csak egy tipikus példa erre.

30 megjegyzés:

Quicksilver írta...

Így lenne meg a lottóötösöm... :-DDD

Quicksilver írta...

Az viszont baj, ha valakinek HATALMA van odatenni azt a csillagot, és JOGÁBAN áll szarni mindenki más látásmódjára, hogy ők esetleg ők nem oda tennék. Mert akkor bizony hiába mondja, hogy nem csak az ő látásmódjának van létjogosultsága, hisz látjuk, hogy nem így van.

Quicksilver írta...

Én csak egyszerűen, kényszerű kívülállóként morfondírozok ezen, hisz én nem írhatok oda, mindenféle csillagokon túlestem a modik szemében. Mondjuk tekintve, hogy Kero írhat a fórumra, én meg nem, azt hiszem ez mindent elmond a kettős mércéről. Hisz aki régi, az tudhatja, hogy Kero miket követett el... és ő mégis vissza lett engedve. Én meg nem. Mondom, ez nekem mindent elmond a modik úgymond igazságairól, pártatlanságáról, rosszindulatáról.

Quicksilver írta...

Szarul esik. Nagyon. De kibírom. Muszáj!

Quicksilver írta...

Haha, kezdenek az emberek rájönni, hogy az igazságos Mátyás király álcája mögött egy kétszínű cenzor bujkál... :-)

Majd rájönnek arra, hogy mennyi ilyen ártatlan bárányka/igazságos izomtibor lapul még köztük...

tijja:
"Nem az offoláson van a hangsúly. Hanem azon, hogyha van egy nézetkülönbség, akkor nem tisztességes a nyílttéri egyeztetés-konszenzus-kompromisszum-fegyverletétel-a különbözőségek elfogadása helyett kiosonni, lopott (moderátori) fejszével hátulról odacsapni.

Oda, ahol amúgy addig a párna volt a fegyver.

Ez fasság."

Quicksilver írta...

Meg talán egyszer még arra is, hogy mégsem csak én voltam az a bajkeverő, balhétcsináló, hisztis, akinek a modik akkor is és azóta is beállítanak... amikor magának fáj majd a kitiltása, amikor rajta csattan az igazságtalanság ostora, amikor őt állítják éppen pellengérre... igen, legkésőbb akkor azért rá szoktak jönni, hogy nem pont miattuk változtak a modik vérengző vadállatokká, hanem addig is azok voltak, csak másokkal.

Quicksilver írta...

Na ja, mondjuk kitiltva ő nem lett érte, elvégre darling volt, és még van egy-két dobása.

...

ööö, talán olyan sok már nem, hiszen nagyon dobálja őket...

Quicksilver írta...

Ilyenkor kell gyorsan olvasni a topicot, sűrűn frissítve. :-)

Quicksilver írta...

tijja: "A moderátort a fórumozótól hogyan lehet megkülönböztetni?"

Hát úgy, hogy aki körül hullanak az emberek (nickek) és a hozzászólások, az a modi. Aki körül egy idő után lábujjhegyen járnak, mert ha rosszkedvű, letilt az a modi. Akivel mindig, mindenki egyetért, mert nem mer nem egyetérteni, az a modi. Aki udvarias, meg jóhumorú, meg okos, de mégis érzed rajta azt a meghatározhatatlan 'rossz' érzést. Nem erkölcsi értelemben rosszat, hanem... nem is tudom. olyan kicsit, mintha büdös lenne, alig érzhetően, de mégis. De nem is szag, csak olyan, mintha. Szóval nem tudom mi, de a hatodik vagy akárhanyadik érzékemet, azt piszkálja nagyon.

Quicksilver írta...

Aventinus
"Idézet az MM-ből, tessék végre figyelembe venni..."

És nem, és nem érdekli őket, hogy ha egy modi nem izmozott volna feleslegesen korábban a topicban, akkor senki nem emlegette volna fel őket. Hogy megintcsak ők voltak faszok, és csak azért nincs még senki letiltva, mert tijja darling, akinek van még mindig pár dobása. Engem ennyiért már rég letiltottak volna végleg, mindenhonnan, igaz engem már akkor is, ha csak megjelenek a fórumon.

Quicksilver írta...

Úgy néz ki, a topicot sikeresen kivégezték. Another brick in the wall...

Quicksilver írta...

Folytatódik, és lesz 'kivizsgálása' is az ügynek, bizony! Ilyen igazságosak ezek a modik, hogy kivizsgálnak... persze hibát nem fognak találni, tijját nem fogják kitltani, Lektort nem fogják lebaszni, megfegyelmezni meg pláne nem, változni sem fog semmi, de mindenesetre kivizsgálják. B+ tijja, én nem kedvellek amúgy, deviszont irigyellek, hisz neked _válaszolnak_ és ha csak üres szlogeneket is, de legalább nem tiltanak ki, pedig modizol, anyázol, stbstb. Mert neked szabad. Még. quicksilver dühöng itt belül, neki basznak válaszolni a modik, marad továbbra is Törölt Nick...

Quicksilver írta...

tijja: "Amennyiben (bármelyik) topikban beszélgető fél, vitapartner mezei fórumozó nicken a moderátor, majd a vitás helyzetet úgy oldja meg, hogy kioson, majd modiruhában visszatér, és szétcsap (így oldva fel a nézetkülönbségeket), nos ez az én agyamban az alattomos legenyhébb jelzőt generálja."

Hehe, kacarászok savanyúan, tijjának szabad nem is túl titkoltan utalnia arra, hogy mely modi kicsoda a nemmodinickjén... másnak ez a nickjébe kerül, azonnal, hiábatöbbtízezer hozzászólásos ősnick...

Quicksilver írta...

A várható eredmény született, 'természetesen' a modinak volt igaza, b+, védik egymás seggét, védik kegyetlenül, holott eléggé nyilvánvaló volt az ügy, depersze tijjácska sem kapott semmit, elvégre csak minden olyan szabált szegett meg, amiért márt örökre kitiltanak. Mindenki maradt hepi, a fűnyíró továbbra is nyír, a birkák tovább bégetnek, aki felemeli a fejét, azt elcsapja a fűnyíró.

Quicksilver írta...

A végeredmény? Hát tijja is ki lett tiltva, ha jól nézem root tiltás, merthogy 'nem fogadja el az MM-et'. B+ ez mekkora egy blődli, az aljasságot nem fogadja el, azt mondjuk én sem, hogy a modi ha a magánnickjén nem tud több érvet, akkor átmegy modiba, és lenyírja az okvetlenkedőket. Ugyanezt csinálta ST is, amikor kibaszott előbb a klubból, majd a fórumról is - magánbosszút állt modiként.

Névtelen írta...

Ezen kacagtam egy nagyot:

"Na ja, mondjuk kitiltva ő nem lett érte, elvégre darling volt, és még van egy-két dobása.

...

ööö, talán olyan sok már nem, hiszen nagyon dobálja őket..."


Nézd, bár paranoiásnak tartottalak néha, teljesen más így a "gépezet", ha belekerül az ember, mint homokszem. Vagy homoxem :) (Azért Giittv hatása nem múlik olyan nyomtalanul ;))
És jutottál eszembe párszor, bár nem tudtam, hogy itt valóságshow folyik tijja darling-gal főszerepben. :D

Még nem tudom, hogy ez mire volt jó.
Egy dologban biztos voltam, amikor kidobott a gép/letitltottak: hogy teljesen más egy szituációt kívülről megítélni (bármennyire is empatikus legyen valaki, mint pl. én :)) és más bennelenni. És ez veled kapcsolatosan jutott eszembe.

tijja

Quicksilver írta...

Hali,

"teljesen más egy szituációt kívülről megítélni (bármennyire is empatikus legyen valaki, mint pl. én :)) és más bennelenni."

Igen, ezt én is így tanultam meg annó a saját káromon... azért mielőtt kibasztak volna a fórumról, én is láttam ugyanezt másoknál, és ugyanúgy nem tudtam hinni teljesen, nem tudtam empatikus lenni velük (én nem is vagyok az alapból sem annyira), és csak a saját esetem nyitotta ki teljesen a szememet.

Hogy ez mire jó? Hát, ha rájössz, ne álld meg, és írd le ide, mert én még nem jöttem rá. :-)

Névtelen írta...

"Hát, ha rájössz, ne álld meg, és írd le ide, mert én még nem jöttem rá. :-)"

Hát ezen elgondolkodtam :)
(A fórumos reflexeimmel még nem tudom, hogy mit csináljak. Nyithatnál ide egy fórumot pl.)
ON :-DD Az intelligencián és a humoron. Hogy ez bármennyire nagy, mégis milyen végtelenül kevés tud lenni.
Komolyan, az "ezért mindjárt kitiltanak" reflexem is működésbe lépett :)

t.

Quicksilver írta...

Hát, innen nem leszel kitiltva. :-)

Nyitnék én fórumot, csak nem tudok... már hiányoltam itt egy OFF postot, ahol el lehetne mindenféléről beszélgetni, lehet, hogy az kellene? Na, majd próbálkozok. Ha meglátsz valahol az oldalon egy nagy OFF gombot, akkor tudni fogod, hogy mit jelent. :-)

Az intelligencia és a humor jó dologok, legalábbis az elsőről tudom, a másodikról meg mindenki állítja, hogy az. De nem elég, és ha rosszal párosul, akkor katasztrofális eredményt hozhat. Hatalomvágy, önhittség, szemellenző - ezek mind át tudják fodrítani negatívba.

Quicksilver írta...

GiiTV 'drága', ha kitiltatod az embereket a fórumról, akkor azok emilezni fognak, még ha ez neked személy szerint nem tetszik is, nem is tudom azt szeretnéd ha az ilyenek rögtön felkötnék magukat, hogy ne zavarják a magasságos köreidet még távolról sem...?
De persze csak addig emil, amíg ide nem találnak erre a kicsiny blogra. Nem egy fórum, de azon is dolgozok. Ha emiatt megpukkadsz mérgedben, akkor is! Olvashatod akármilyen flancos módszerrel a blogomat, keresztüllátok rajtad. Na jó, ha nem én, hát a tracker. :-)

Névtelen írta...

Jó reggelt, kedves Nóra.

"Hát, innen nem leszel kitiltva. :-)"

Köszönöm :)
Hogy önkéntelenül is mennyire belénk tud ívódni a hatalomtól való félelem. A ketrecből kikerülve sem tud már magasra ugrani a bolha (én).
Ezt fórum nélkül nem lehetett volna megtapasztalni :)
Najó.. azért kicsit megnöveltem a bolhát, egy nagyobbacska elefánt méretére, így már nem fért a ketrecbe.
****
Kaptam nagyon kedves hangú leveleket. Hogy Lektor a kedvenc moderátora pl. (mindig segít), és vajon ki lehet "polgári nicken" :)

Nem "vettem észre" ezeket a kérdéseket.
Mert nincs jelentősége.
Nem ennek van jelentősége.

Hogy minek van, azt még nem tudom (ha hamarabb megtudod, írd meg! :)

viszont nincsen bennem harag, hanem inkább békesség. Úgy történt minden, ahogyan kellett, és nem történhetett másként. És hogyha -én- rájöhettem, hogy ez miért nem jó így, milyen szarok bújnak meg az önkéntes moderálás alatt, akkor más is. Akkor, amikor eljön az ideje számukra is.

Mindezt azért írom, Nóra... Mert nem győztél volna meg engem arról, hogy nem fair játszmák folynak. Ha nem csinálom végig.
Ezért, vagy nem ezért.. de én úgy gondolom, hogy nem a mások meggyőzése a cél.
Hanem a felismerés. Saját magunkban, saját magunkról.

Drága Nóra, fájó az a sok keserűség, ami benned van.
A gyűlölet olyan méreg, ami a te életedet mérgezi.
És sokkal többet tudnál nyújtani MAGADBÓL, mert határtalanul sok minden van benned, ha nem kötné le az energiáidat ez a harc.

Ne tiltsál ki ezért :-)
Írjál (magyarul is :) sokat, hogy olvashassalak bármiről, és ne hagyd a gyűlöletet, hogy megmérgezzen. Nincs gyökere a gyűlöletnek, nem nehéz megszabadulni tőle.

Ne haragudj ezért:
De látod, én is csak úgy jöttem rá dolgokra, hogy átmentem rajtuk.
Nem lehet, és nem is kell másokat meggyőzni. Hisz éppen ezért dühöngtünk, és tiltottak ki, nem?

Puszillak.

tijja

Még valami: sokkal nagyobb erő van a lélek bölcsességében, mint a fej zagyvaságaiban, "intelligenciában".
Nem olyan nagy kunszt okosnak lenni, ezzel el lehet pazarolni életet.
És ennek a bölcsességnek a megnyilvánulását hiányoltuk mindketten az intellgigencia és "humorérzék" mellett a "modiban".

Quicksilver írta...

A hatalomról: emlékszem, még amíg tudtam írni a fórumra valahová beírtam azt a régi békás történetet, hogy ha a vizet gyorsan melegítik, akkor a béka kiugrik belőle és elmenekül, ha meg csak lassan, akkor a béka bennemarad, hisz mindig csak egy kicsivel lesz melegebb, és ott fog megfőni. A szabadságot ugyanígy veszik el tőlünk, nagyban, a világban és kicsiben, a fórumon is. Mindig csak annyit, amennyit még ha morogva is, de elviselünk. Kevesen ugranak ám végleg ki, tudod? A többség visszamegy, más nicken, és mindig kicsit jobban meghajtva a fejét a járom alatt... még én is visszamennék, ha tudnék, tudom, pedig van akkora a szabadságvágyam, hogy nem bírnám megint sokáig azt a légkört. Ez talán egy tanulságféle, amit belátok magamnak, már amikor jobb perceimben belegondolok. :-)

A felismerés... igen, elméletben nagyon is jól tudom, hogy mindenki csakis és kizárólag saját maga tud tanulni a vele történő dolgokból... csak ez egy másik alapvető értéket negálna a szememben, amit ugyanolyan fontosnak tartok, az emberi intelligenciáét, hogy az képes belátni dolgokat, ha azok eléggé meggyőzően vannak prezentálva. És mivel magam is meglehetősen intelligens vagyok, ezt az alapvető értéket nem könnyű semmisnek tekinteni, nem könnyű belátni, hogy önmagában nemhogy nem elég, de nagyon is kevés. Hisz ha másra igaz, akkor igaz rám is, ennyit még egy alapvető intelligencia is belát, és ez már messze vezetne. Lehet, hogy ez a feladatom, hogy kiderítsem, nem tudom.

Tulajdonképpen már egy ideje nem annyira másokat akarok meggyőzni, csak abszolút önző érdekekből a nickemet szeretném megint _látni_ a fórumon. Egyfajta szentimentális nosztalgiából, egyszerűen az fáj, hogy a nyomát is eltörölték annak, aki vagyok. Nem az írás, az néha hiányzik, amikor jó ott a beszélgetés, aztán nem, amikor belerondítanak a modik vagy más trollok. A nick maga. Egy régebbi fórum emléke.

"Nincs gyökere a gyűlöletnek, nem nehéz megszabadulni tőle."

De legyökerezik. Ahogyan a szerelem, úgy a gyűlölet és néhány más erős érzés is gyökeret tud verni a lélekben. És itt sem elég tudni ezt, hogy meg kell tőle szabadulni. Nem tudom még, hogy hogyan lehetne, de szerintem amíg a nickem törölt nick, addig nem fogom tudni akarni sem kitépni ezt az érzést. Mondhatod, hogy az nem fontos, nem számít. Nekem az. Ezermillió okból az. A sztori, amit írok, le is ír belőle párat.

"És ennek a bölcsességnek a megnyilvánulását hiányoltuk mindketten az intelligencia és "humorérzék" mellett a "modiban"."

Igen. Én néha józan észnek merem hívni. Nem a paraszti józan észnek, hanem annak a se nem hétköznapi, se nem bölcselkedő, csak egyszerűen létező józan észnek. De lehet, hogy nem az. :-)

Névtelen írta...

Jól esik olvasni, amiket írsz. Hogy tépd ki magadból, szabadulj meg.. ilyeneket nem mondok, nekem sose sikerült. Kitombolták bennem magukat az érzések, majd lehullottak. Ha eljött az ideje :)
Az angol szövegeknek pedig mégegyszer nekifutok majd.
Az intelligenciáról hasonló jutott eszembe nekem is:
Egyrészt minden rossznak okozója (arroganciámnak, stb.), másrészt maga az eszköz a rajta való túljutáshoz... Vagy valami ilyesmi.
t.

Quicksilver írta...

Remélem kitombolják magukat hamarosan azok az érzelmek...

"Egyrészt minden rossznak okozója (arroganciámnak, stb.), másrészt maga az eszköz a rajta való túljutáshoz... "

Ez viszont biztatóan hangzik. :-)

Névtelen írta...

szétoffoljuk a blogodat :)
húztam neked tarot kártyákat, a legjobbakat húztam, de nem mondom meg :-D. najó, egyet, de csak egyet: Világ.
http://dudus.hu/index1.htm
itt sokféle kártya van.
t.

Quicksilver írta...

Itt nincs off. :-P

Ismerem a tarot-ot, nekem a Sacred Circle volt a kedvencem.

Hát, ha világ, akkor nekem az most lefelé van fordulva. :-)

Névtelen írta...

mehogy quicknóra azt hiszi, ő állította fejre a Világot :P

drága........

Quicksilver írta...

A fejjel lefelé álló tarotkártya nem azt jelenti, hogy fejreállt a világ, pláne nem azt, hogy én tettem ezt... hanem az adott szimbólum jelentését negálja, ha fejjel lefelé áll. Ezesetben pl:
"A Világ kártyája a végső célt jelképezi, a szellemi fejlődés befejeződését, az igazság megvalósulását és minden dolgok eredetét."

Viszont fejjel lefelé:

"Tehetetlenség, ismeretlen eredetű akadályoztatás, földhözragadtság, nehézségek az úton, csalódottság."

Névtelen írta...

csak vicceltem, te :)

ez nem kétjelentéses kártya volt, és nem fejreállítható. :P


t.

Quicksilver írta...

Oké. :-)